Producten

Speciaal

Recepten en Hobby


Recepten/Hobby
KWARTELEIEREN BOL MET CHERRY-TOMAATJES


benodigdheden:
18 kwarteleieren
18-25 cherry tomaatjes
1 sinaasappel of 1 klieine meloen
kook de kwarteleitjes 4 minuten in kokend water, met toevoeging van een klein scheutje (rozemarijn)azijn, koud laten worden even tussen de handen draaien tot dat schaal verpulverd en pellen.
Neem een sinaasappel snijdt onderste stukje af zodat deze mooi blijft liggen en garneer afwisselend met kwarteleitjes en cherry tomaatjes
GEKOOKTE KWARTELEIEREN MET CHERRY-TOMAATJES


benodigdheden: 
18 kwarteleieren
18 cherry tomaatjes
worstenprikkertjes.
Kook de kwarteleitjes 4 minuten in water met toevoeging van een klein scheutje (rozemarijn)azijn, koud laten worden even tussen de handen draaien tot dat schaal verpulverd en pellen.
prik met een worstenprikker eitje en tomaat
of snijdt tomaatje half door, prik met worstenprikker van af bolle kant en dan door het eitje (paddestoel)
GEBAKKEN KWARTELOMMELETJES


benodigdheden:
12-18 kwarteieren
een poffertjespan
vet de poffertjespan in, snijdt met een scherp mesje de eitjes voorzichtig in en laat de inhoud in een poffertjespan vallen. Als de pan gevuld is even aanbakken en gebruiken als garnering.

gewoon met gourmetten 1 kwartelei in de pan
* * * * *
* * * * *
* * * * *
KWARTELEI MET GEROOKTE ZALM EN ASPERGE


benodigdheden:
18 kwarteleieren
18 eenhaps crackers/toastjes
gerookte zalm in reepjes
wat groene asperges 
en zalm eitjes.
kook de kwarteleitjes 4 minuten in kokend water, met toevoeging van een klein scheutje (rozemarijn)azijn, koud laten worden even tussen de handen draaien tot dat schaal verpulverd en pellen.
Doe op elk toastje 2 dunne reepjes gerookte zalm, vervolgens, eventueel in de lengte doorgesneden en daarnaast een half kwarteleitje, afwerken met enkele zalmeitjes.
KWARTELEI IN EEN CHAMPIGNON


benodigheden:
12 middel grote champignons
12 kwarteleieren
120 gram kruidenboter

De champignons schoonmaken, wassen, de steel verwijderen, de hoed droog deppen. met zout en peper bestrooien. De hoed op een ingevette poffertjesplaat zetten. Het kwarteleitje voorzichtig openen en in de hoed gieten. De plaat in een voorverwarmde oven plaatsen en de eieren ca. 15 minuten bij 175°C. laten stollen. Hierna een klein stukje kruidenboter op het gestolde ei doen en direct serveren.

Baktijd bij ca. 15 minuten

Voorbereidingstijd: 10 minuten
 KWARTELEIEREN MET WARME TOAST

benodigdheden. 6 sneetjes brood
3 lepels roomkaas met kruiden
boter 
18 kwarteleieren
grill/oven voorverwarmen, met een borrelglaasje 18 rondjes steken uit de sneetjes brood, besmeren met de roomkaas. even l;aten kleuren in de grill. De kwarteleieren even in een ingevette (poffertjes)pan bakken. leg de spiegeleitjes op de warme toast. en meteen serveren
* * * * *
* * * * *
* * * * *

VERSE KWARTELEIEREN

doosje met verse kwarteleieren

verse kwarteleieren


* * * * *

HOBBY


KWARTELEIEREN SLINGER MET BUXUSBLAADJES


Deze kleine slinger kan je in een paastak of kroonluchter hangen.
benodigdheden:
20 - 30 uitgeblazen kwarteleitjes
wat buxusblaadjes.
Je rijgt voorzichtig de kwarteleitjes om en om met wat buxus met een naald aan een draad welke je dan losjes ophangt.


* * * * *